Hoe staat het met jouw zorgen en tevredenheid?

Beleving van de arbeidsmarkt

Door Berenschot, Performa en AFAS Software is onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen op het HR vakgebied en op de beleving van de arbeidsmarkt en arbeidsvoorwaarden. De uitkomsten zijn gepubliceerd in een apart rapport “Beloning en waardering van HR”.

Misschien heb je als HR professional meegedaan aan het onderzoek. Of misschien ga je in januari 2021 deelnemen. Sta je genoeg stil bij wat jouw antwoorden zouden zijn?

Uit het onderzoek blijkt dat de HR professional zich over het algemeen meer zorgen is gaan maken over de diverse thema’s, maar dat door invloed van Corona er een toenemende zorg is over de volgende onderwerpen:

  • Economische omstandigheden;
  • Reorganisaties c.q. ontslag;
  • Bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden;
  • Bevriezing van salaris;
  • Afname van vraag naar producten en diensten die het bedrijf levert;
  • Economische omstandigheden;

En dat is niet zo verwonderlijk. De coronacrisis heeft een enorme uitwerking op werk.

Het is misschien wel waarschijnlijk dat dit de thema’s zijn waar jij als HR professional nu al mee te maken hebt of in de nabije toekomst mee te maken krijgt?  Mijn vraag is vooral ‘heb je er al over nagedacht hoe dit is voor jouw organisatie en of je voldoende voorbereid bent als een van deze zorgen werkelijkheid wordt? Heb je zelf voldoende actuele kennis over bijvoorbeeld het onderwerp ‘bezuinigen op arbeidsvoorwaarden’ of ‘bevriezen van salaris’? Mag dat zomaar? Wat staat er in de CAO? Wat zou dit voor impact hebben?

Mijn advies is om in kaart te brengen wat je grootste zorg is. Ik heb hiervoor een vragenlijst, mocht je die willen gebruiken. Mail naar: lisette@aias.nl. Interessant is om niet alleen zelf deze vragen te beantwoorden, maar deze punten ook te bespreken met je MT.

Breng vervolgens in kaart over welke kennis je zou moeten beschikken, over welke informatie je al beschikt, van welke hulpbronnen je gebruik kunt maken en welke acties je nu al moet ondernemen om voorbereid te zijn.

Een ander advies is: zorg dat je weet wat medewerkers in je organisatie belangrijk vinden. Als er zich omstandigheden voordoen waarin je moet bezuinigen op de arbeidsvoorwaarden, bedenk dan niet alleen hoe je dit proces zorgvuldig aanpakt, maar ook wat voor medewerkers nog meer bepalend is voor tevredenheid in het werk. Hoe staat het met waardering, erkenning, balans werk- privé, uitdagende projecten, flexibele werktijden? Om medewerkers positief te houden en ze te binden is het goed om te weten wat de drijvers zijn voor werktevredenheid.

Volgens het onderzoek hebben sfeer, collegialiteit, erkenning en een goede werk- privé balans het meeste invloed op het werkgeluk van een HR professional. Hoe staat dat voor de rest van de organisatie?