Gelijkwaardigheid voor payrollmedewerker met adequate pensioenregeling.

Payrolling in 2021

Met de komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) werd payrolling in één klap losgetrokken van uitzenden. De positie van payrollmedewerkers werd voor een groot deel gelijkgetrokken aan een medewerker die in loondienst is bij een bedrijf. Nu payrollmedewerkers vanaf 1 januari 2021 recht hebben op een adequate pensioenregeling is de laatste stap gezet en zijn ze nu echt gelijkwaardig aan medewerkers die bij een bedrijf in dienst zijn.

Een payrollmedewerker doet dezelfde werkzaamheden bij een bedrijf, heeft dezelfde arbeidsvoorwaarden en een vergelijkbare rechtspositie als een medewerker bij het bedrijf zelf.  Met de adequate pensioenregeling heeft een payrollmedewerker  een pensioenregeling die vergelijkbaar of zelfs beter is dan een medewerker in dienst bij de opdrachtgever.

Maar waarom zou je als organisatie dan toch payrollmedewerkers inzetten? De redenen daarvoor liggen vaak in het voorkomen van gedoe en het uitbesteden van administratieve rompslomp en verplichtingen.

Zelf een medewerker in dienst nemen betekent dat je werkgever bent en de bijbehorende zaken moet organiseren. Dus, arbeidsovereenkomsten en salarisverwerking regelen, Arbo- en verzuimbeleid optuigen en ziekterisico’s dragen. Niet elke werkgever wil en kan dat. Of een werkgever wil dat voor een individuele, of een groep medewerkers niet.

Dan is payrolling de oplossing. Het payrollbedrijf neemt het werkgeverschap over en berekent hiervoor een tarief.

Interesse in payroll? Wij vertellen je graag meer. Bel ons op 0545-272118, app ons op 064148205 of mail ons op info@aias.nl

Payrolling bij Aias:
–  wij passen de cao en arbeidsvoorwaarden van de opdrachtgever toe zodat de payrollmedewerker gelijk beloond wordt als een medewerker bij de opdrachtgever zelf;
– wij nemen het ziekterisico over van de opdrachtgever;
– wij nemen het werkgeverschap over waardoor de opdrachtgever minder administratieve-en organisatorische last ervaart;
– wij geven de payrollmedewerker de mogelijkheid om een beroep te doen op het Aias-ontwikkelbudget;
– wij factureren de opdrachtgever alleen voor de gewerkte uren van de payrollmedewerker;
– wij passen zoveel mogelijk een all-in-tarief toe, zodat de opdrachtgever niet tegen onaangename financiële verrassingen aanloopt.