Biologisch. Logisch toch?
#circulair #biologisch #dynamisch boeren
Gisteravond was het voltallige team van Aias bij Ekoboerderij Arink in de binnenlanden van Lievelde voor de afsluiting van 2019. Na de ontvangst met een drankje en een aantal heerlijke (natuurlijk biologische) koeken door de hartelijke gastvrouw Liane werden we door haar man John uitgenodigd voor een rondje over het erf.
Op het erf vertelde John ons ronduit over alle aspecten van het circulair en dynamisch biologisch boeren. We werden een goede drie kwartier ondergedompeld in het soms ietwat technische, maar met passie doordrenkte verhaal van John, zijn koeien, zijn vlees en zijn kaas. Maar ook de bedrijfsvoering en alle bewuste keuzes die daarin gemaakt worden komen aan bod. Ontzettend interessant natuurlijk.
Na de rondleiding werden we weer verwacht bij Lianne in het Biotel (een biologisch hotel, volledig opgetrokken uit hout en leem). Na een lekker glaasje bubbelwijn werden we verzocht aan de lange tafel plaats te nemen. De eerste gang van het volledig biologische en ecologische diner stond klaar en daarna werd er genoten van een werkelijk heerlijk hoofdgerecht en dessert. Alles bereid door Irma Vreeman.
Team Aias heeft mede dankzij Liane, Irma en John een fantastische avond gehad.
Voor meer informatie over Ekoboerderij Arink of het Biotel kan je de website bekijken: www.ekoboerderijarink.nl. Werkelijk een pareltje in de Achterhoek.