Veelgestelde vragen.

Veel gestelde vragen werkgever

Samenwerken met Aias en dan? Hoe werkt dat allemaal? Waar moet je op letten? Wat mag je van ons verwachten? Onderstaande vragen en antwoorden helpen je alvast een stuk verder.

Wij ondersteunen jou in HR-taken bij de inzet van je werknemers. Het maakt daarbij niet uit welke (arbeids) overeenkomst ze hebben of met wie.

We steken het niet onder stoelen of banken; wij hebben de medewerker op 1 staan. Gemotiveerde, loyale, opgeleide medewerkers zijn belangrijk voor iedere werkgever en dus ook voor jou. Aandacht voor ontwikkeling & ontplooiing van medewerkers is daarom een belangrijk onderdeel van onze werkwijze.

Gelukkig wel toch? Bij payrolling is Aias formeel de werkgever, maar de medewerker werkt voor jouw organisatie. Ongeacht de functie of arbeidsovereenkomst vinden wij het belangrijk dat er geen verschil is in de omgang met eigen medewerkers of ‘Aias’ medewerkers. En uiteraard ondersteunen we je ook graag bij medewerkers die je zelf in dienst hebt.

Wij willen medewerkers zelfstandiger en verantwoordelijker maken voor hun eigen werkzekerheid (het hebben van werk i.p.v. een baan). Door te investeren in hun ontwikkeling hopen we hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren en de medewerker minder afhankelijk en meer verantwoordelijk te maken.

Uiteraard! Er vanuit gaande dat de medewerker dit zelf ook graag wil! Afkoopsommen of opzegtermijnen doen we niet aan.

Wat digitaal kan, doen we digitaal. Dat is makkelijker, sneller en spaart het milieu. Echter persoonlijke zaken lenen zich hier natuurlijk niet voor. Daarom zullen we altijd persoonlijk betrokken blijven bij jou en de medewerkers. Dat is trouwens ook veel leuker!

Veel gestelde vragen werknemer

Hé, wat goed, je bent aan de slag gegaan via Aias. Maar hoe zit dat nu allemaal? Waar moet je op letten? Wat mag je van ons verwachten? Onderstaande vragen en antwoorden helpen je alvast een stuk verder.

Werk je op payroll- of uitzendbasis via ons dan heb jij inderdaad een arbeidsovereenkomst met Aias. We stellen deze overeenkomst samen met jou en de opdrachtgever op.

Natuurlijk. Niet alleen omdat we dat zelf heel belangrijk vinden, maar ook gewoon omdat we wettelijk verplicht zijn de CAO van onze opdrachtgevers toe te passen.

De fase telling is van toepassing op uitzendkrachten (ABU CAO). Die fases zijn de periodes waarin je via ons werkzaam kunt zijn. Fase A duurt 78 gewerkte weken. Fase B duurt 4 jaar met maximaal 6 arbeidsovereenkomsten. Fase C is een vast contract.

De Werkwijzer is een document met de belangrijkste gegevens over jouw arbeidsovereenkomst met ons. Je vindt de Werkwijzer ook in je Aias portal. Heb je juridische, administratieve of financiële vragen over jouw overeenkomst? Stel ze dan gerust, we staan voor je klaar.

Onze arbeidsovereenkomsten voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Werk je op payrollbasis dan is de volledige CAO (m.u.v. pensioen) van de opdrachtgever of bedrijfstak waarin je werkt van toepassing. Je krijgt je salaris gegarandeerd op een vaste dag per week of eens in de vier weken.

Wel is het zo dat sommige opdrachtgevers niet iedereen zelf in dienst nemen omdat zij behoefte hebben aan flexibiliteit. Met onze uitzendovereenkomsten kunnen wij die flexibiliteit bieden, maar we begrijpen dat jij dat misschien als een nadeel ervaart. Voor ons een extra reden om hier heel zorgvuldig mee om te gaan.

Wij hanteren voor jou de CAO die geldt bij de werkgever waar jij via ons werkt. Je wordt dus net zo beloond als je collega’s die hetzelfde werk doen, ook als het gaat om overwerk- en andere toeslagen. Alleen de pensioenregeling van onze opdrachtgevers mogen wij niet toepassen. Wij zijn verplicht jou een Stipp-pensioen aan te bieden.

Graag zelfs, want wij vinden het belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen. Het is wat ons betreft dé manier om ervoor te zorgen dat je niet alleen werk hebt, maar het ook houdt.

Dat hangt af van je arbeidsovereenkomst. Er kan inderdaad een opzegtermijn van toepassing zijn.

Heb je de game al gespeeld? Onze neuro assessmentgames geven je inzicht in je talenten. Zo kan je op zoek naar een baan die beter bij je past.

Je meldt je eerst ziek op je werk, daarna bij ons. Meer informatie vind je ook in de Werkwijzer.

Gelukkig komt het maar zelden voor. Maar als het toch gebeurt, neem dan direct contact met ons op. Dan proberen we samen tot de beste oplossing te komen.